НОВИНИ

Известна е самоличността на загиналите край Скопие българи

49-годишен бизнесмен, занимаващ се с преработка на отпадъци, съпругата му - столичен адвокат и двете им дъщери са загиналите в самолетната катастрофа край Скопие вчера по неофициална информация.

bnt avatar logo
от БНТ
06:04, 03.04.2019
5715
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Останките от самолета са открити на 35 км от Скопие в труднодостъпна местност, близо до Солунска глава - най-високият връх в планината Якубица. По информация на местна телевизия машината е била с германски регистрационни табели, а пилотът е притежавал български лиценз за правоспособност.

Самолетът тип "Чесна" е летял от Охрид за София. Час след излитането, пилотът е поискал да кацне в Скопие заради лоши метеорологични условия. Малко по-късно е решил да продължи към България. Преди да изчезне от радарите пилотът е съобщил за силни турболенции. От гражданската въздухоплавателна служба на Северна Македония съобщават, че издирвателната акция е приключила. Очаква се акцията по достигането на самолета да се възобнови в този час.

България е в готовност да изпрати екипи на място. По информация на външно министерство, заради труднодостъпния район, Скопие е поискало помощ от страната ни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътна полиция огласява резултатите от акция Скорост
"Пътна полиция" огласява резултатите от акция "Скорост"
Четирима души бяха ранени при експлозия в Санкт Петербург
Четирима души бяха ранени при експлозия в Санкт Петербург