НОВИНИ

Известна турска журналистка е задържана по подозрения за връзки с Гюлен

Известната турска журналистка Назлъ Ълъджак е била задържана в Турция днес, съобщават местните медии. Ълъджак е била арестувана в курортния град Бодрум на егейското крайбрежие, уточнява турската частна агенция Доган. Тя е част от 42-ма журналисти, за които бяха издадени заповеди за арест вчера заради предполагаемите им връзки с ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, който според властите стои зад опита за преврат на 15 юли.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:07, 26.07.2016
Чете се за: 00:18 мин.
По света
известна турска журналистка задържана подозрения връзки гюлен

Ълъджак бе уволнена от проправитеслтвения в. "Сабах" през 2013 г., след като призова за оставките на няколко министри от управляващата партия заради разкрития за корупция.

Журналистката е работила за вестниците "Терджуман", "Хюриет", "Йени шафак", "Сабах", "Бугюн" и "Таквим". В периода след преврата от 12 септември 1980 г. тя прекарва известно време в затвора, а през 1999 г. влиза в парламента като депутат от ислямистката Партия на добродетелта.

След опита за преврат на 15 юли над 13 хиляди души бяха задържани в Турция, а десетки хиляди държавни служители бяха отстранени от постовете си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган заминава на 9 август за Санкт Петербург
Ердоган заминава на 9 август за Санкт Петербург
Стюардите и стюардесите на Ер Франс излизат на стачка
Стюардите и стюардесите на Ер Франс излизат на стачка