НОВИНИ

Кабинетът отпусна 1,5 млн. лв. за нова спортна зала за художествена гимнастика

На последното си заседание за тази година правителството отпусна 1,5 млн. лв. за нова спортна зала за националния ни отбор по художествена гимнастика. Тя трябва да бъде изградена до края на 2019 г.

Александър Марков
от Александър Марков
18:06, 27.12.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

С решението си да отпусне 1,5 млн. лв. за нова зала за художествената гимнастика правителството изпълни обещанието си, дадено на Националната федерация през септември.

Бойко Борисов, министър-председател: Ние трябва да си изпълняваме ангажиментите. Иначе всички обичат да се снимат много, а като трябва да се построи зала, като трябва да се върши работа, малко мераклии се явяват.

Новата зала се очаква да бъде само на 10 м от сега съществуващата на стадион "Раковски", като двете ще бъдат свързани с топла връзка.

Бойко Борисов, министър-председател: Младен трябваше да даде един декар от вътрешно министерство. Дали сте го? Добре. Е, за да се разшири, трябва да се вземе отнякъде. Такъв е животът.

На заседанието на кабинета дойде целият ни отбор по художествена гимнастика и президентът на Федерацията Илияна Раева, които подариха на премиера златна топка със своите подписи за витрината на премиера.

Илияна Раева, президент на Националната федерация по художествена гимнастика: Това е най-красивият коледен подарък, който може да получи националният отбор по художествена гимнастика. Години наред сме мечтали да имаме зала, която да може да побере всички национални гарнитури и да можем да тренираме, така че нашите успехи не само да продължават, а да стават и по-големи.

Новата зала би трябвало да бъде завършена до края на 2019 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров срещу японец в Бризбън
Григор Димитров срещу японец в Бризбън
Президентът Тръмп няма да изтегля американските военни от Ирак
Президентът Тръмп няма да изтегля американските военни от Ирак