НОВИНИ

Как протече кандидатпрезидентският дебат във Франция?

Последният президентски дебат във Франция премина под знака на терористичното нападение в страната. Вместо традиционния формат обаче кандидатите дадоха своеобразни интервюта.

bnt avatar logo
от БНТ
11:53, 21.04.2017
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Всички 11 претенденти за Елисейския дворец имаха на разположение 15 минути, за да убедят французите, че именно те са най-подходящи за поста. Редът за участието им беше определен чрез жребии. Темите за сигурността, справянето с тероризма и борбата с Ислямска държава бяха водещи, но не доминираха интервютата. Според анализатори случилото се през изминалата нощ в Париж е дивидент за Марин Льо Пен, но има и теории, че това ще засили позиции на по-опитния Франоса Фийон, на фона на по-скромните политически биографии на Еманюел Макрон и Жан-Люк Меланшон. Според социолозите разликите между първите четирима са много малки и изходът на изборите в неделя е неясен.

Еманюел Макрон, кандидат-президент на Франция
Първата работа на президента е да защитава. Тази нощ, докато ние тук разговаряхме, най-малко един полицай беше убит. Тази заплаха е неизбежна и ще бъде част от ежедневието ни с години.
Марин Льо Пен, кандидат-президент на Франция
"Няма да направя нищо БЕЗ френския народ или СРЕЩУ него. Водя кампанията си в името на народа и ще продължа да го правя! "
Франсоа Фийон, кандидат-президент на Франция
"Моралната власт идва от миналото ми, от 36-те години посветени на обществена работа. Демокрацията не е избор на медийна система, това е изборът на французите- и точно това ще се случи в неделя."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НА ЖИВО на news.bnt.bg: Изслушване на Огнян Герджиков за кадровите промени
НА ЖИВО на news.bnt.bg: Изслушване на Огнян Герджиков за кадровите промени
„Пролетен фестивал за съвременно изкуство“ в Благоевград
„Пролетен фестивал за съвременно изкуство“ в Благоевград