НОВИНИ

Как ще се отразят допинг скандалите в Русия на Световното през 2018 г.?

Домакинът Русия и Саудитска Арабия излизат в мача на откриването на Световното първенство по футбол следващото лято. Жребият днес в Кремълския дворец разпредели в 8 групи 32-та отбора-участници. Над церемонията в Москва тегнеше сянката на болната тема за страната - допинг- скандалът и решението на МОК на 5-и декември дали да допусне руснаците на олимпиадата. Как ще се отрази това на Мондиала - от руската столица предават нашите пратеници Методи Манченко и Николай Балкански.

bnt avatar logo
от БНТ
21:25, 01.12.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света

На пресконференцията шефът на световния футбол Джани Инфантино заяви, че решението на МОК дали ще допусне Русия на Игрите по никакъв начин не може да повлияе на Световното първенство. Той допълни, че всички отбори са минали допинг проверки, включително и руския, нарушения не са открити. Въпреки това всички проби ще бъдат взети не от местни лекари, а от специалистите на ФИФА. За Джани Инфантино реалната цел е да проведе в Русия най-доброто световно първенство от всички 20 в историята досега.

Виталий Мутко заяви, че световното ще остави богато наследство. Пет стадиона са напълно готови, а този в Самара ще бъде открит последен на 1-ви април 2018 г. Тази инфраструктура ще даде тласък за развитието на регионите.

Рекламен договор за лице на първенството получи Христо Стоичков и той беше подписан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Началникът на Военния комитет на НАТО ген.Петър Павел е на посещение в България
Началникът на Военния комитет на НАТО ген.Петър Павел е на посещение в България
Владислав Горанов: Партията се крепи на личности, но това не я прави лидерска
Владислав Горанов: Партията се крепи на личности, но това не я прави лидерска