Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Какви са настроенията в Южна Корея в края на Олимпийските игри?

Недоволство в Южна Корея от посещението на председателя на севернокорейската делегация, която ще присъства на закриването на Олимпийските игри. На церемонията Пхенян ще бъде представен от Ким Йон-чол. Той отговаря за отношенията между двете Кореи, но в Сеул е смятан за военнопрестъпник.

от БНТ
10:20, 24.02.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Отношението на Южна Корея към Игрите беше много топло, разказа в ефира на БНТ кореспондентът на БНТ за Азия Георги Джартов. Той обясни, че интересът към севернокорейските делегации в Южна Корея е доминирал както медиите, така и обществените дискусии.

Георги Джартов, кореспондент на БНТ за Азия: Присъствието на Ким Йон-чол е притеснително за много хора, защото той се сочи като участник в потапянето на военен кораб на Южна Корея в международни териториални води между двете страни. Но към момента той е единственият човек на достатъчно висок ранг, който може директно да разговаря с министерството на обединението в Южна Корея по ключовите въпроси за намаляване на напрежението между двете страни и подготовката на посещението на южнокорейския президент в Пхенян през август месец тази година.


Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Автомобил падна на жп линията край Благоевград, 67-годишен мъж загина
Автомобил падна на жп линията край Благоевград, 67-годишен мъж загина
Какво мотивира младите учени у нас?
Какво мотивира младите учени у нас?