НОВИНИ

Какво се случи на летище "Ататюрк" в Истанбул?

Светът отново си даде сметка колко е уязвим при поредния кървав атентат в Истанбул. 41 убити и над 200 ранени - това са последните данни за снощния атентат на летище "Ататюрк". 13 от жертвите са чужденци. Вижте прякото включване на нашия специален пратеник в Истанбул Тоня Димитрова!

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова Джанан Дурал
18:11, 29.06.2016
Чете се за: 00:44 мин.
По света

21 часа и 22 минути - атентатор-самоубиец се взривява на терминала за пристигащи на на международното летище "Ататюрк" в Истанбул. Според очевидци, минута преди първия взрив, мъж започнал да крещи: "След малко тук ще избухне бомба!".

- Един мъж започна да стреля, след това влезе вътре.

Пътниците започват да бягат към изходите, където ги чакат други двама атентатори. Започва престрелка между терористите и полицията, но двамата атентатори успяват да детонират бомбите си.

Три удара, в рамките на няколко минути - след този на терминала за заминаващи, бомби избухват и терминала за пристигащи и паркинга на летището. Рутинното преминаване през аерогарата, се превръща в истински кошмар за пътниците.

- Чухме експлозии, след това и изстрели. Хората започнаха да лягат по земята, имаше страшна паника. След няколко минути ни насочиха към подземието на летището, където останахме около час. Беше много, много страшно.

Полицията, жандармерията и пожарната са на крак цяла нощ. Десетките линейки не смогват да закарат всички пострадали в болница и таксиметровите шофьори започват да возят по-леко ранените. Не закъсня и обичайната за турските власти бърза реакция - извънреден кризисен щаб, по искане на премиера Йълдъръм и бърза заявка, че отговорникът за нападението вече е известен - този път, според турските власти, това е "Ислямска държава".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Запълнени са всички места в детските градини в Благоевград
Запълнени са всички места в детските градини в Благоевград
Прокуратурата: Стрелбата в Слънчев бряг е дело на организирана престъпна група
Прокуратурата: Стрелбата в Слънчев бряг е дело на организирана престъпна група