НОВИНИ

"Калашников" откри магазин за сувенири за московското летище "Шереметиево"

Руската оръжейна компания "Калашников", чийто боен автомат АК-47 е на въоръжение в руската армия вече почти 70 години и е предпочитано оръжие сред бунтовници от всички континенти, откри сувенирен магазин на московското международно летище "Шереметиево", съобщи Ройтерс, цитирайки съобщение на фирмата.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
08:57, 20.08.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света
калашников откри магазин сувенири московското летище шереметиево

Освен пластмасови макети на своя прочут продукт, магазинът предлага писалки, чадъри, чанти, шапки, камуфлажно облекло и фланелки с надпис "I love AK" ("Аз обичам АК"). Магазинът се намира на летищната жп гара, осъществяваща бърза влакова връзка с Москва. Макетите на автоматични пистолети и пушки, които се продават, са явни имитации и не представляват проблем за сигурността, каза служител от летището.

"Калашников" е един от най-популярните брандове, за които хората се сещат, когато чуят за Русия, - отбеляза той в специално прессъобщение. - Затова ние сме доволни, че можем да дадем на всеки възможността да отнесе със себе си сувенир с марката на нашата компания."

Автоматът от култовата марка се произвежда по лиценз и извън Русия и си остава едно от най-популярните автоматични огнестрелни оръжия в света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ООН: Над 2,4 милиона души имат нужда от хуманитарна помощ в Либия
ООН: Над 2,4 милиона души имат нужда от хуманитарна помощ в Либия
Итака, Коринт и Ангистри - малките бижута на Гърция
Итака, Коринт и Ангистри - малките бижута на Гърция