НОВИНИ

Холандия започна кампания за премахване на татуировки

Собственик на лазерна клиника в Холандия поде кампания за премахване на татуировки. Процедурата ще бъде напълно безплатна, но при условие участниците да бъдат заснети в документален филм.

bnt avatar logo
от БНТ
21:04, 30.01.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Митчъл Сесилия е един от хората, на чиито татуировки повечето работодатели не гледат с добро око. Татуировката на лицето му е причина той да не успява да си намери работа. Митчъл е сред участниците в кампанията за безплатно лазерно премахване.

Митчъл Сесилия: Реших да си махна татуировката заради предразсъдъците на работодателите. А и заради дъщеря ми. Не искам тя да се срамува от мен, когато порасне.

Собственикът на лазерната клиника и основателят на кампанията "Сбогом на татуировките, здравей на работата" Анди Хан споделя, че в клиниката му търсят помощ всякакви хора. С новата си кампания Хан увеличава шансовете им да бъдат наети на работа.

Анди Хан: Музикалните идоли си правят татуировки, атлети и всякакви други известни личности. Но тези хора са финансово независими, а на обикновените и най-вече младите, видимата татуировка им коства работата.

Дотук 100 души са изтрили татуировките си в клиниката. И са станали участници в документален филм, който ще бъде показван в гимназиите. Целта е младежите да обмислят добре какво им носи и какво им отнема татуирането.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международен ден в памет на жертвите на Холокоста
Международен ден в памет на жертвите на Холокоста
Кръв от къртица на Здравка Евтимова в българската учебна програма
"Кръв от къртица" на Здравка Евтимова в българската учебна програма