НОВИНИ

Арестуваха руски сенатор по обвинение в убийство

В Русия беше арестуван сенаторът Рауф Арашуков. Той е обвинен в редица тежки престъпления, включително и убийство. Малко след това беше задържан и баща му.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
20:34, 30.01.2019
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Истински екшън се разигра в горната камара на руския парламент. По време на заседание на Съвета на федерацията беше задържан 32-годишният сенатор Рауф Арашуков. Това се случи след изказване на главния прокурор Юрий Чайка и снемане на имунитета на сенатора. Арашуков се е опитал да напусне заседанието, но не е успял.

Валентина Матвиенко, председател на Съвета на Федерацията: Опита се да се качи нагоре, да напусне заседанието. Казах му да си седне на мястото, защото според вътрешния правилник, той имаше право да се изкаже и да даде пояснения. Той се върна и аз предложих да му дам думата. Той се отказа от тази възможност.

Документацията по делото срещу него е близо 500 страници, заявиха запознати. Обвинен е в редица тежки престъпления.

Светлана Петренко, говорител на Следствения комитет: Като част от криминално разследване, по обвинения в създаване и участие в престъпна групировка, кражба на природен газ, две убийства и други престъпления, днес беше задържан членът на Съвета на федерацията - Рауф Арашуков.

По време на разпита Арашуков, който е от република Карачaево-Черкесия, заявил, че не владее добре руски език и е поискал преводач.

Адвокатът му отрече информацията. Малко след задържането на Рауф Арашуков е арестуван и баща му - Раул. Предполага се, че е свързан с кражбата на природен газ за милиони долари. Бил е съветник на директор на дъщерна на "Газпром" компания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масово пренебрегваме сигурността на своите данни в интернет
Масово пренебрегваме сигурността на своите данни в интернет
Президентът Радев обсъди пакета Мобилност с португалския си колега в Лисабон
Президентът Радев обсъди пакета "Мобилност" с португалския си колега в Лисабон