НОВИНИ

​Хотели от двете страни на Атлантика печелят от британската кралска сватба

Хотели в САЩ, Канада и Великобритания залагат на предстоящата сватба на британския принц Хари с американската актриса Меган Маркъл на 19 май, за да привлекат клиенти с атрактивни оферти, вдъхновени от кралското събитие, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
10:45, 01.05.2018
Чете се за: 01:42 мин.
По света
​хотели страни атлантика печелят британската кралска сватба

Хотел Мокси Таймс Скуеър в Ню Йорк предлага по повод сватбата нощувка, включваща презервативи в опаковка с британското знаме, бутилка джин в размер, разрешен за пренасяне в самолет и речник на британския жаргон.

Хотел Плаза в Манхатън кани гостите си да се облекат официално, в това число дамите да носят ръкавици и шапки, за сватбено парти на 19 май в 6,30 местно време. В този час отвъд океана ще започне сватбената церемония на принц Хари и Меган. Гостите на партито в Плаза ще пият шампанско за 150 долара, а дамата с най-шикозния тоалет, ще спечели безплатна нощувка хотела. По време на партито ще се излъчва на живо сватбената церемония във Великобритания, а група от експерти ще коментира британския сватбен кралски етикет, кралското семейство и всичко останало, свързано със светското събитие.

Хотел Уиндзор Корт в Ню Орлиънс има специален сватбен пакет на цена от 51 918 долара. Главозамайващата сума не е случайна, а отговаря на месеца, датата и годината на сватбата на Хари и Меган (съответно 5 19 и 18). За тази сума гостите на хотела получават три нощувки в апартамент с две спални, двупосочен билет със самолет първа класа от която и да е част на САЩ, закуска с шампанско в деня на сватбата 19 май, правото да отнесат у дома подаръци като порцеланови съдове и кристални чаши, кредит за пазаруване на стойност хиляди долари, следобеден чай в британски стил и торта с лимон, бъз и сметана, като тази, която ще има на сватбата на знатната кралска двойка.

Хотел Вайсрой Л'Ермитаж Бевърли Хилс в Калифорния предлага срещу 30 000 долара кралски пакет, без да уточнява какво включва той. Хотел Риц-Карлтън във Вашингтон пък предлага пакет от 1 милиона долара, ако организирате собствената си сватба там на 19 май. Пакетът включва частен самолет, сватбена рокля по поръчка и халки по поръчка, както и меден месец.

Хотел Дрейк в Чикаго организира на 19 май кралски тематичен обяд със същото меню, каквото имаше за обяда на принцеса Даяна, майката на принц Хари, отседнала там през 1996 г. В хотела ще се предлагат и специални кралски чайове, коктейли и серия от прожекции на филми с кралска тематика.

Хотел в Феърмонд Роял Йорк в Торонто ще предлага на 19 май класическа британска закуска, включваща зеле и картофи, наденички и яйца.

В Англия хотел Конрад Лондон Сейнт Джеймс е с оферти като за принцове, включващи разходка с карета, шампанско и стая, украсена с розови листенца.

Хотели Меркюр канят пък двойките, носещи имената Хари и Меган, да кандидатстват за безплатен престой в един от лондонските си обекти. Две двойки вече спечелиха.

В Уиндзор хотелите са почти запълнени, както и стаите под наем. Но някои хотели в Лондон предлагат пакети с пътуване до Уиндзор в деня на сватбата. Хотел Кафе Роял например предвижда пътуването да е с лимузина до Замъка Уиндзор, където ще е сватбата. В офертата има и кошница с провизии за пикник, но се препоръчва точно на 19 май пикниците в района на замъка да се избягват, защото там мерките за сигурност ще бъдат затегнати заради сватбата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гражданите на ЕС получават по-голям достъп до консулска защита от днес
Гражданите на ЕС получават по-голям достъп до консулска защита от днес
Първомайска демонстрация в Манила
Първомайска демонстрация в Манила