НОВИНИ

Хуан Гуайдо се завърна във Венецуела

Самопровъзгласилият се за временен президент на Венецуела - Хуан Гуайдо, се върна от Еквадор в страната, въпреки риска от арест. На летището го очакваха десетки негови симпатизанти, а американският вицепрезидент Майк Пенс предупреди лидерът на Венецуела да не отправя заплахи към опонента си.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:15, 04.03.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Посрещнат с аплодисметни и радостни възгласи, Хуан Гуайдо пристигна на летището в Каракас. Със завръщането си във Венецуела рискува да бъде арестуван, тъй като официалните власти са му издали забрана да напуска страната. Той, обаче я наруши, като първо отиде в Колумбия, за да координира доставките на хуманитарна помощ, след което посети и Еквадор. От там Гуайдо призова привържениците си за всенароден антиправителствен протест.

Хуан Гуайдо, самопровъзгласил се президент на Венецуела: Ако режимът си мисли, че сме загубили позиции - жестоко се лъже. Напротив, ще докажем, че сме по-силни и че сме във всеки град и на всяка улица.

Венецуелският опозиционен лидер предупреди президента Николас Мадуро, че ще бъде грешка, ако се опита да го отвлече или арестува. Признатият от 50-ина държави по света Гуайдо получи подкрепа и от американския вицепрезидент Майк Пенс, който заяви, че светът гледа и временният президент трябва да получи разрешение да се върне във Венецуела в условия на пълна сигурност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Една година от нападението срещу Сергей и Юлия Скрипал
Една година от нападението срещу Сергей и Юлия Скрипал
512 000 руски туристи са посетили България през 2018 г.
512 000 руски туристи са посетили България през 2018 г.