НОВИНИ

Километрични опашки от чакащи автомобили на АМ "Струма"

Първият почивен ден от празниците остана натоварен за пътуващите. Истински хаос на магистрала "Струма" в района на Благоевград. Километрични опашки се образуваха в отсечката, където магистралата свършва и движението се пренасочва по международния път Е-79. За хаоса допринесе и затвореното до късния следобед кръгово кръстовище при пътен възел "Кочериново" заради ремонт.

bnt avatar logo
от Спаско Попхристов
18:56, 22.09.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Хората, които избраха да пътуват до Гърция се наложи да чакат повече от час, за да се измъкнат от капана на автомагистрала Струма. Над пет километра беше опашката на автомагистралата в района на Благоевград. Изнервените шофьори казаха, че указателните табели за ремонтни дейности при пътен възел "Кочериново" допълнително са усложнили ситуацията на пътя.

За да се измъкнат от задръстването някои шофьори навлязоха дори срещу движението по аварийната лента на автомагистралата. Така те се опитваха да стигнат до близкия пътен възел при Кочериново в търсене на алтернативен път.

Служители на Пътна полиция през целия ден регулираха движението, за да може колоните постепенно да се изтеглят.

Полицейски патрули бяха разположени и на натоварените участъци по Главен път Е-79 при отбивката за Банско. На граничния пункт Кулата движението беше интензивно, като потокът от автомобили преминаваше, без да се образуват колони.

За улеснение на пътуващите беше отворено още едно гише за проверка на документите. До неделя премахването на опасни скални късове в Кресненското дефиле е спряно, за да не се затруднява движението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турски изтребители удариха цели на Ислямска държава в Сирия
Турски изтребители удариха цели на "Ислямска държава" в Сирия
Към какво е най-зависим българинът
Към какво е най-зависим българинът