НОВИНИ

Конференция за ядрената сигурност

Северна Корея извърши поредно изпитание на балистична ракета. Тя е била изстреляна по посока на Японско море. Пхенян извърши теста, докато във Вашингтон световните лидери обсъждат ядрената сигурност.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:20, 01.04.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Президентите на Съединените щати и Китай обещаха, че ще работят заедно, за да се предотвратят бъдещи провокации от страна на Пхенян.

Барак Обама, президент на САЩ
Президентът Си Дзинпин и аз сме за ядрено обезоръжаване на Корейския полуостров и за пълно прилагане на санкциите на ООН срещу Северна Корея.

Но няколко часа по-късно Пхенян отново провокира - с изстрелването на балистична ракета. Опитът бил извършен в 12,45 часа местно време. Точният тип на изстреляната ракета все още не е известен. Според южнокорейски източници тя е паднала край източните брегове на Северна Корея.

"Ислямска държава" - това е другата гореща тема във Вашингтон. Преди началото на конференцията, президентите на Съединените щати и Турция обсъдиха борбата с джихадистката групировка.

Барак Обама все пак се срещна с Реджеп Ердоган. Разговорът между двамата лидери се състоя в кулоарите. Преди няколко дни американският държавен глава отказа да планира среща с турския си колега. Напрежението между двете държави се засили заради кризата в Сирия и спазването на човешките права от страна на Анкара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разисквания по финансовата политика насрочи Цецка Цачева за идния петък
Разисквания по финансовата политика насрочи Цецка Цачева за идния петък
Паркът за мечки - отворен за туристи
Паркът за мечки - отворен за туристи