НОВИНИ

Конте: Правителството, което ще се "роди", ще бъде правителство на промяната

Край на продължилата близо два месеца политическата криза в Италия. Юристът Джузепе Конте получи мандат от президента Серджо Матарела да състави правителство. Бъдещият премиер дойде с такси в президентството и разговорите му с Матарела продължиха близо два часа, преди да излезе и да говори пред медиите.

bnt avatar logo
от БНТ
23:09, 23.05.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света

54-годишният Конте е преподавател по право във Флоренция и няма никакъв опит в политиката. Кандидатурата му беше договорена между лидерите на двете антисистемни партии - Движението Пет звезди и крайнодясната Лига.

Той трябва да предложи за одобрение на президента списък с министри. Конте обяви, че незабавно трябва да започне работа с европейските си партньори по неотложни въпроси като бюджета на ЕС, промяната в системата за даването на убежище и банковия съюз.

;
Джузепе Конте: Правителството, което ще се роди, ще бъде правителство на промяната. Договорът, на базата на който се формира то, напълно отговаря на очакванията за промяна у италианците. Аз съм преподавател и адвокат. Защитавал съм каузите на много хора. Сега се готвя да защитавам интересите на всички италианци във всички европейски и международни форуми, в диалог с европейските институции и с представител на други държави. Искам да съм защитник на италианския народ.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Честит 24 май! - Празникът на буквите
Честит 24 май! - Празникът на буквите
Баскетболният мач Левски Лукойл - Балкан беше прекратен заради провокации
Баскетболният мач "Левски Лукойл" - "Балкан" беше прекратен заради провокации