НОВИНИ

Красимир Каракачанов коментира отношенията между България и Македония

Вицепремиерът Красимир Каракачанов ще подаде иск за дело за клевета срещу бившия директор на отдел "Българско гражданство" в правосъдното министерство Катя Матева.

bnt avatar logo
от БНТ
20:14, 16.12.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Каракачанов се е почувствал оклеветен, след като тя публично обяви, че има доказателства, че ВМРО и той като председател на партията се издържат от продажбата на българско гражданство.

Военният министър коментира и отношенията между България и Македония. По думите му от македонска страна личи липса на желание за разбирателство и неспазване на Договора за добросъседство.

Красимир Каракачанов - министър на отбраната: Основната им цел е да влязат в НАТО и Европейския съюз и когато са равноправни членове да се опитат на тази основа отново да си провеждат тази политика. Аз бих приел, че договорът е изпълнен, когато видя учебниците, по които учат децата. И ако в тези учебници пак има ден на Въстанието против бугарския окупатор, ако пак пише, че Цар Самуил е македонски цар, който се е борел срещу византийците и българите, значи договорът не е изпълнен.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки хиляди на протест във Виена
Десетки хиляди на протест във Виена
Заради снега: Коли останаха блокирани на АМ Хемус в посока София
Заради снега: Коли останаха блокирани на АМ "Хемус" в посока София