НОВИНИ

Кристалина Георгиева в работна група на ООН за хуманитарна помощ

Разликата от 15 милиарда долара в нуждите за хуманитарна помощ и нейното финансиране може да бъде преодоляна. Това е едно от заключенията на международна експертна група, оглавявана от Кристалина Георгиева.

Владислав Велев
от Владислав Велев
18:58, 17.01.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Групата беше назначена лично от Генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, за да намери начин да се затвори пропастта между нужната хуманитарна помощ и тази, която е налична. Пред БНТ ръководителят на групата Кристалина Георгиева обясни, че за Европа е много важно да предоставя помощ на хората в местата, където се намират сега, тъй като така ще се предотврати тръгването им насам.

Кристалина Георгиева, еврокомисар, ръководител на експертна група на ООН: Трябва да намерим повече източници на финансиране, и в нашия доклад ние препоръчваме много неща, но най-важните са три - да концентрираме помощта за развитие на тези страни, които най-много се нуждаят от нея, да може да се стабилизират тези региони, откъдето днес идват бежанците от Европа. Второ - да потърсим повече донори и не на последно място трябва да използваме по-добре парите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Състоянието на републиканските пътища към 18:30 часа
Състоянието на републиканските пътища към 18:30 часа
Ислямска държава отвлече стотици от сирийски град
"Ислямска държава" отвлече стотици от сирийски град