НОВИНИ

Критики в Германия за назначаването на Борис Джонсън за външен министър​

"Британски хумор", "Шега" - това са само част от заглавията на статиите в германския печат по повод назначаването на Борис Джонсън за министър на външните работи в новото британско правителство на Тереза Мей. Джонсън е нападан и от политиците в Германия.

bnt avatar logo
от БТА
14:04, 14.07.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света
критики германия назначаването борис джонсън външен министър​

С назначаването на "Краля на Брекзита" за външен министър отпадат всички съмнения около факта, че британската политика работи не за благото на страната, а за лични амбиции, за тактики за спечелване на властта и за връщане на услуги, коментира седмичникът "Шпигел" в статия, озаглавена "Изведнъж Джонсън се оказа дипломат!". Основен архитект на кампанията за Брекзит за референдума на 23 юли, самият Джонсън изглежда изненадан от назначението, допълва изданието.

Джонсън - министър на външните работи? Това е типичен британски хумор, коментира онлайн изданието на левоцентристкия ежедневник "Зюддойче цайтунг".

В. "Берлинер цайтунг" пише, че назначаването на Джонсън е породило голяма изненада, след като някои започнаха да говорят за край на неговата политическа кариера. Сега Джонсън, за когото казват, че не е дипломат, става най-важният дипломат в страната, допълва изданието.

Консервативният в. "Велт" припомня, че Джонсън беше нарекъл Хилари Клинтън "садистична медицинска сестра" и беше сравнил ЕС с Хитлер.

Сред политиците в Германия мнението е сходно. Заместник-председателят на Германската социалдемократическа партия Ралф Щегнер смята, че назначавайки Джонсън за външен министър Мей, е отслабила позициите си.

Председателят на парламентарната група на Зелените Антон Хофрайтер смята, че назначаването на Джонсън за водещ дипломат праща много лош сигнал за процеса на излизане на Великобритания от ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Смяна на времето – валежи и гръмотевици, температурите падат с 10 градуса
Смяна на времето – валежи и гръмотевици, температурите падат с 10 градуса
Ограничават трафика през прохода Рожен заради събора
Ограничават трафика през прохода "Рожен" заради събора