Крум Зарков, БСП: Имаме парламент, който непрекъснато селектира скандали

В последните два месеца няма сфера, която да не е разтресена от скандал. Много от проблемите,които избухват сега, са заченати в предишен период. Не трябва да се подценява случая в Асеновград. Това заяви в студиото на "Денят започва" Крум Зарков от БСП.

от БНТ
08:24, 05.07.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Като най-сериозни проблеми той открои рокадата в НДК, протестът на полицаите, както и случая в Асеновград.

Крум Зарков, БСП; Случките в Асеновград не са прецедент. Имаме тежко престъпление и самоорганизиране на гражданите, които не вярват. Имаме парламент, който непрекъснато селектира скандали, липса на законопроекти. Създава се усещането за вакуум. Синдикатите на МВР от доста време обясняват, че са им необходими още 300 млн. и ги обясняват с разчети. Това е работа и на министъра на финансите, но аз насърчавам по-качествено да се възобнови диалога с МВР. Вместо това наблюдаваме едно настройване на хората срещу полицаите.

Относно анкетната комисия за проверка на процедурата по определяте на оферта за изтребител той призна, че са се възпротивили, защото са са видели атака срещу президента на Републиката.

Крум Зарков заяви още, че всичко около случая Асеновград ги притеснява.

Крум Зарков, БСП: Наблюдават се няколко феномена,които ни притесняват - чувство за безнаказаност, бързата самоорганизация и опити за насилия. Много бързо може да се запали искрата. Не трябва да се подценява този случай.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Илияна Йотова: Проблемът в Асеновград е проблем на националната сигурност
Илияна Йотова: Проблемът в Асеновград е проблем на националната сигурност
Синдикатите на МВР: Положението е нетърпимо
Синдикатите на МВР: Положението е нетърпимо