НОВИНИ

Лидерските битки във Великобритания

Курсът на британската лира днес отново тръгна надолу, а Банк ъв Ингланд днес предприе стъпки, за да гарантира, че британските банки ще продължат кредитирането в периода на несигурност след референдума. В Лондон торите започнаха първото пресяване на кандидатите за партиен лидер и премиер на мястото на подалия оставка Дейвид Камерън. Днес за петимата кандидати гласуват депутатите консерватори.

Невена Бонева
от Невена Бонева
17:09, 05.07.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Ясен фаворит е министърът на вътрешните работи Тереза Мей от лагера за оставане. Следва я също дама, но от другия лагер. За министъра на енергетиката Андреа Ледсъм снощи се обяви бившият лондонски кмет Борис Джонсън - жест, тълкуван от някои като студено сервирана разплата за предателството на правосъдния министър Майкъл Гоув, който в последния момент го изостави и сам се включи в надпреварата.

Другите двама претенденти са министърът на труда и пенсиите Стивън Краб и бившият министър на отбраната Лиъм Фокс. Засега се смята, че когато довечера станат ясни резултатите, от състезанието ще отпадне Фокс. До утре сутринта могат да се откажат и други, които преценят, че нямат достатъчно подкрепа. В следващите дни предстоят още два кръга, после от двамата с най-много гласове ще избира членската маса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МО: Израелски самолет беше ескортиран от български изтребители
МО: Израелски самолет беше ескортиран от български изтребители
Обрат по делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина
Обрат по делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина