НОВИНИ

MAG ще обжалва решението на КЗК по концесията на Летище София

Manchester Airports Group (MAG), най-голямата летищна група във Великобритания, потвърди, че ще обжалва решението на КЗК по концесията на Летище София пред ВАС.

mag обжалва решението кзк концесията летище софия
bnt avatar logo
от БНТ
14:12, 27.11.2019
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Офертата на MAG за управление на летището включва най-високата предложена инвестиция от 1,5 милиарда евро, която е 2,5 пъти повече от тази на класирания на първо място кандидат, посочват от групата.

Компанията оповести за първи път днес изображения от предложенията за развитие на Терминал 3 на Летище София. Визията им за Терминал 3 включва дизайн, който използва елементи от традиционната българска архитектура, културно наследство и природни забележителности.

;

Британската летищна група поема ангажимента да трансформира Летище София в регионален хъб, подобрявайки значително свързаността чрез старта на директни връзки към далечни дестинации като Чикаго, Торонто и Шанхай. Компанията планира и осигуряване на директна свързаност на София с всички европейски столици, включително и в Западните Балкани.

Като партньор по изпълнението на проекта те са посочили Beijing Engineering Group (BCEG). В момента BCEG изграждат най-голямото летище в света Beijing Daxing International Airport, официално отворено през септември 2019 г.

Андрю Харисън, изпълнителен директор на подразпределението "Летищни услуги" на MAG: Ние твърдо вярваме, че предложението на MAG е най-доброто за дългосрочното развитие на Летище София и се надяваме, че тези изображения ще дадат първоначална представа какво планираме. Вярваме, че Летище София има потенциала да бъде важна фокусна точка за развитието на националната икономика, а не само врата към България. Едно успешно, разрастващо се и управлявано добре от търговска гледна точка летище ще бъде по-доходоносно и ще генерира повече концесионен доход за българското правителство в дългосрочен план. Нашият бизнес план и финансиране са проверени, реални и постижим.
Към момента сме напълно концентрирани в процеса по обжалване, защото вярваме, че има сериозни правни пропуски и непълноти в процедурата и очакваме да представим казуса пред компетентните органи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прощаваме се със Стефан Данаилов на 2 декември в Народния театър
Прощаваме се със Стефан Данаилов на 2 декември в "Народния театър"
Банкова служителка от Варна беше задържана за присвояване на близо 1 млн. лв.
Банкова служителка от Варна беше задържана за присвояване на близо 1 млн. лв.