НОВИНИ

Майки не пускат децата си на училище заради лош път

Майки от село Боримечково излязоха на протест заради лошото състояние на пътя до съседното село Калугерово. Недоволните вече няколко дни не пускат децата сина училище в Калугерово от страх, че непочистеният път крие риск от инциденти.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Елена Ламбрева
19:25, 02.02.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Пътят до училището в село Калугерово е заледен и пътуването с училищния автобус е истинско премеждие, твърдят протестиращите родители. Те не искат да рискуват живота на децата си и затова са решили да ги спрат от учебни занятия.

Руска Кузева
"Няма да си пускаме децата, докато не оправят пътя и не вземат някакви мерки."
Назире Велиева
"Децата са ученолюбиви и искат да ходят, но защо общината не ни обръща внимание на тези пътища? Това са деца 65 от 1-ви до 8-и клас."

Заради лошото състояние на пътя, автобусите от градския транспорт също не пътуват до селото, разказват жителите на Боримечково.

Нина Михайлова има две деца. Дъщеря ѝ е във 2-ри клас, а синът – в 6-и. Всяка сутрин стават в 6 часа, за да са на спирката навреме.

Нина Михайлова
"Вчера вчера сигурно бяха над 50 деца. Шофьорът пое риска да ги качи всичките деца, но днес не го поел. Той си е прав за себе си."

Майките настояват за адекватни реакции от община Лесичово, както и от Регионалното управление по образованието. Заканиха се, че ако не бъдат чути, са готови да блокират дори автомагистрала „Тракия“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова заведе дело срещу столичната Топлофикация
Мая Манолова заведе дело срещу столичната "Топлофикация"
Камелия Нейкова: ЦИК ще изпълни решението на съда за машинното гласуване
Камелия Нейкова: ЦИК ще изпълни решението на съда за машинното гласуване