НОВИНИ

Правителството отпусна над 13 милиона лева за бедствията

Близо 13 милиона и половина лева отпусна правителството на днешното си заседание за преодоляване на щетите от бедствия в страната. Парите са от резерва за непредвидени разходи, а над 4 млн. лева от тях ще отидат за пострадалите семейства в Бургаско. В община Камено пристигна първият камион с дарения от Аспарухово. Още минала неделя доброволци от Варна помогнаха в разчистването на пострадалите домове. А омбудсманът Мая Манолова настоя ЕВН да опростят сметките за ток за ноември на пострадалите семейства в Бургаско.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
17:14, 07.11.2017 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Жители от квартал Аспарухово докараха със собствен транспорт няколко тона дрехи, завивки, санитарни материали, черна и бяла техника и минерална вода за селата Ливада, Черни връх и Полски извор.

Албена Маринова, доброволец: Доброто го има във всяка една форма. Може би идва малко късничко понякога, но все пак то идва. Вярвайте, ще се възстановите. Ние го преживяхме.

При последното съвещание на БЧК в Бургас е било решено по-голямата част от средствата от националната кампания да бъдат насочени към община Камено. С тях ще бъдат ремонтирани 32 къщи, в които ще бъдат настанени хората, останали без подслон.

Димитър Димитров, жител на с. Полски извор: От тук нататък спасяваме се по единично. Сега съм получил помощи един бойлер, една печка и една духалка.

Днес омбудсманът Мая Манолова посети община Камено, където се срещна с бедстващите хора. Те споделиха, че отказват да използват техниката за изсушаване, която БЧК предостави, заради високите сметки за ток, които ще платят следващия месец.

Общественият посредник каза, че от сутринта е в преговори с електродружеството EVN да обезщети пострадалите семейства, като им опрости сметките за ток.

Мая Манолова - омбудсман на Република България: И призовавам и през медиите това енергоснабдително дружество да прояви солидарност и да опрости сметките за месец ноември на хората, които ще ползват такава техника, за да могат да си изсушат къщите.

До момента са събрани над 250 000 лева в кампанията за подпомагане на най-тежко пострадалите след наводнението в Бургаско.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой трябва да защити правата на децата, пострадали от насилие?
Кой трябва да защити правата на децата, пострадали от насилие?
Каталунски кметове и предприемачи в Брюксел, за да подкрепят Пучдемон
Каталунски кметове и предприемачи в Брюксел, за да подкрепят Пучдемон