НОВИНИ

Министрите на отбраната от ЕС участваха във военно киберучение

В безпрецедентно военно киберучение участваха днес министрите на отбраната от Евросъюза, които се срещат в Талин. На тях беше отработено противодействие на хакерски удар срещу командния център на задгранична военна мисия на Общността и кампания в социалните медии за дискредитиране на операцията и предизвикване на протести.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
18:15, 07.09.2017
Чете се за: 00:23 мин.
По света

В продължение на 90 минути при закрити врата всеки един от министрите трябваше да избира на таблет между няколко възможни действия за овладяване на кризата в хибридна среда.

На срещата Германия предупреди, че Русия ще мобилизира 100 хиляди военни, вместо обявените 13 хиляди за предстоящите учения "Запад" на източния фланг на НАТО. Целта е демонстрация на сила и сплашване на Запада, твърдят Германия и Франция.

Според Москва маневрите имат чисто отбранителен характер. При 100 хиляди участници международните споразумения изискват на ученията да бъдат поканени чуждестранни наблюдатели.

В Талин днес заседават и външните министри от Евросъюза. България е представена от министъра на отбраната Красимир Каракачанов и първия ни дипломат Екатерина Захариева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Виена танцува валс” на фестивала „Тримонтиада”
„Виена танцува валс” на фестивала „Тримонтиада”
„Спейс екс“ изстреля секретна военна совалка (СНИМКИ)
„Спейс екс“ изстреля секретна военна совалка (СНИМКИ)