НОВИНИ

МОК решава дали да отстрани Русия изцяло от игрите в Рио де Жанейро

Изпълнителното бюро на Международния олимпийски комитет решава съдбата на руските спортисти за Олимпийските игри в Рио де Жанейро, които започват на 5 август.

bnt avatar logo
от БНТ
15:26, 19.07.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Дали руската делегация да бъде допусната до участие или не ръководителите на централата обсъждат чрез специална телеконференция. Тя беше свикана спешно след обявения вчера независим доклад на Световната антидопингова агенция УАДА, в който се потвърждава за мащабна държавна подкрепа за руските спортисти употребили допинг по време на зимната Олимпиада в Сочи преди две години.

Агенцията даде като препоръка МОК да не допуска близо 400 състезатели от страната, които са спечелили квоти за игрите в Рио де Жанейро. Президентът на МОК Томас Бах обяви веднага след излизането на доклада, че организацията няма да се поколебае да предприеме най-тежки санкции, ако се докаже, че е атакувана целостта на спорта и на Олимпийските игри. В думите на Бах се вслуша и президентът на Русия Владимир Путин, който обеща сурови наказания и обяви временно отстраняване на замесените в скандала чиновници. Заседанието на изпълнителното бюро продължава и в момента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дадоха ход на делото за убийството на младеж пред дискотека в Девня
Дадоха ход на делото за убийството на младеж пред дискотека в Девня
България планира да запази проекта Бургас-Александруполис
България планира да запази проекта "Бургас-Александруполис"