НОВИНИ

Момче падна от Мемориала на миньорския труд в Перник

11-годишно момче е пострадало сериозно при падане от Мемориала на миньорския труд в центъра на Перник, съобщи за Телевизия „Кракра" регионалният говорител на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов. Инцидентът е станал вчера, около обяд, когато детето е карало колело върху покривната конструкция на Мемориала. Детето е паднало от височина около 4 метра. Получило е черепна травма и е откарано незабавно в Многопрофилната болница за активно лечение в града, след това е транспортирано до столичната болница Пирогов.

bnt avatar logo
от Ясмина Страхилова
18:25, 27.06.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
момче падна мемориала миньорския труд перник

Граждани са подали сигнал в полицията, и веднага на място е пристигнала линейка, която е откарала пострадалото момче в Многопрофилната болница за активно лечение .

Вяра Церовска, кмет на Община Перник: Аз случайно минавах от там и видях линейката, отидох там и разбрах какво се е случило, това детенце се е качило с колелото отгоре. Вижте, както и да се охранява, децата имат една енергия, която не винаги могат да контролират и родителите и институциите, това е присъщо на възрастта, всички ние сме били деца.

По покривната конструкция на Мемориала редовно се качват деца, карат колела, ролери. Особено, когато времето е топло и през летните месеци броят им значително се увеличава.

- Аз съм виждал мои приятели да се качват там.

- БНТ: А ти качваш ли се?

- Не, само веднъж съм се качвал.

- БНТ: Защо обичат да се качват там?

- Еми те играят там, катерят се, говорят си.

- Може би някаква ограда отгоре да се сложи, да може да не се качват децата съм виждал инцидент, но опасно е по принцип.

- Трябва да има родителски контрол за мене, няма ли го него, ако искат да го оградят с лъвове и тигри, това ще бъде.

Мемориалът на миньорския труд е създаден през 1982 година и през годините е събирал перничани и гостите на града по различни поводи. В съвремието той беше използван за лятно кино и арт пространство, а през последните години не се поддържа и състоянието му е много лошо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
150 земеделски производители продават продукцията си на голяма търговска верига
150 земеделски производители продават продукцията си на голяма търговска верига
Задържаха нападателя на незрящите туристи в Несебър
Задържаха нападателя на незрящите туристи в Несебър