НОВИНИ

МВР: Над 100 спасителни операции заради лошото време в страната

През изминалото денонощие пожарникари и спасители са участвали в общо 104 спасителни операции, по информация на ГДПБЗН към 10.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

мвр 100 спасителни операции заради лошото време страната
bnt avatar logo
от БНТ
11:47, 18.03.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Голяма част от тях са били свързани със сигнали за закъсали автомобили, паднали дървета, спасяване на животни, отстраняване на предмети, съдействие на граждани, отводнявания на административни и частни сгради.
Само до 9.00 часа днес са получени сигнали за над 50 произшествия в страната, 20 от които са на територията на София. Всички столични екипи на пожарната са насочени към адреси за отстраняване на паднали дървета, ламарини и мазилки. Няма пострадали хора.

;

Според данни на НИМХ-БАН метеорологичната обстановка през днешния ден остава изключително динамична. Издадено е предупреждение от втора степен - оранжев код за цялата страната. Очакват се значителни валежи, силен вятър, рязко понижение на температурите и гръмотевици. Възможни са градушки. В североизточните райони, с нахлуването на студения въздух, дъждът ще премине в сняг, там се очакват и поледици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подземни контейнери за смет ще има в Пловдив
Подземни контейнери за смет ще има в Пловдив
Руските граждани у нас могат да гласуват на 4 места
Руските граждани у нас могат да гласуват на 4 места