НОВИНИ

Мюзикълът "La La Land" спечели наградата на американската Гилдия на продуцентите

Мюзикълът "La La Land" спечели наградата "Дарил Ф. Занук" на американската Гилдия на продуцентите и затвърди статута си на фаворит в надпреварата за Оскарите.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
11:17, 29.01.2017
Чете се за: 00:32 мин.
Още
Мюзикълът La La Land спечели наградата на американската Гилдия на продуцентите

Наградата "Дарил Ф. Занук" е еквивалент на наградата за най-добър филм на Гилдията на продуцентите. Тя се смята за показател кой ще спечели "Оскар" в тази категория, макар и миналогодишният й носител "Големият залог" да беше изместен на наградите на американската киноакадемия от "Спотлайт". В предишните осем години обаче победителите съвпадаха.

Любовната история за начинаеща актриса и музикант, които трябва да изберат между мечтите си и общото си бъдеще получи 14 номинации за наградите "Оскар" и така изравни рекорда на "Титаник" и "Всичко за Ева".

"La La Land" измести за наградата "Дарил Ф. Занук" "Лунна светлина", "Манчестър до морето","Първи контакт", "Огради" ("Fences"), "Възражение по съвест", "На всяка цена", "Скрити числа", "Лъв" и комиксовата лента "Дедпул". Всички те, с изключение на "Дедпул", са номинирани и за награда "Оскар" в тази категория.

Наградата на Гилдия на продуцентите за най-добър анимационен филм спечели "Зоотрополис", а за най-добър документален филм - "Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличава се броят на отпадналите ученици в Пловдив и в областта
Увеличава се броят на отпадналите ученици в Пловдив и в областта
Около 3000 благоевградчани ще получат безплатна годишна винетка
Около 3000 благоевградчани ще получат безплатна годишна винетка