Над четири часа продължи срещата между Меркел и Макрон в Берлин

Встрани от вътрешнополитическите страсти в Берлин, канцлерът Меркел и президентът Макрон говориха над четири часа по между си. Делегацията от Париж на два пъти отиваше при журналистите от Франция, за да подчертае голямото значение на срещата.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
19:48, 19.06.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Коалиционните крамоли в Германия и европейският разнобой по миграционната политика поставиха темата в центъра на обсъжданията.

Еманюел Макрон, президент на Франция: Дълбоко вярваме в европейския отговор на предизвикателството миграция. Много ясно сме обединени и решени да действаме по европейски маниер, по координиран начин .В следващите дни ще продължим да работим за предложения в тази сфера.

Меркел, чиито позици в последните дни са отслабени, се нуждае от Макрон, за да покаже партньор в търсенето на европейско решение.

;

Френският президент, от своя страна се нуждае от германския канцлер, за да реализира предложенията си за реформи в Еврозоната.


И двамата получиха отговори.

Ангела Меркел, канцлер на Германия: Голямата тема за икомическия и валутен съюз беше най-сложна за нас, но намерихме добро решение за европейски бюджет.

Декларацията от днешната среща ще залегне в проекторешенията за срещата на върха на ЕС.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пътници бяха блокирани на летище „Пловдив, след като мълния удари самолета им
Пътници бяха блокирани на летище „Пловдив", след като мълния удари самолета им
Законопроектът за лична помощ, подготвен от омбудсмана, не получи подкрепа
Законопроектът за лична помощ, подготвен от омбудсмана, не получи подкрепа