НОВИНИ

НАТО ще засили присъствието си в Черно море

Съюзниците ще засилят присъствието си в Черноморския регион в отговор на руската агресия в Украйна, заяви посланикът на САЩ в НАТО Кей Бейли Хътчинсън.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:30, 02.04.2019
Чете се за: 00:35 мин.
По света
нато засили присъствието черно море

На видеопресконференция, организирана във връзка със 70-годишнината от създаването на НАТО, която ще бъде отбелязана тази седмица във Вашингтон, Хатчинсън заяви, че Русия продължава да дестабилизира Украйна и милитаризира Кримския полуостров.

Кей Бейли Хътчинсън, посланик на САЩ в НАТО: Агресията с пленяването на украински военни кораби и задържането на моряците е напълно неприемлива и ние призоваваме незабавно да бъдат освободени.

Тя добави, че съюзниците ще засилят присъствието си в Черноморския регион, с повече наблюдение на терена и по-голямо военно присъствие с кораби на страните от НАТО.

Хатчинсън потвърди, че протоколът за членство на Северна Македония в Алианса се очаква да бъде приет от Конгреса на САЩ тази есен.

Кей Бейли Хътчинсън, посланик на САЩ в НАТО: В Европа, един континент, който е бил смазан от войни, цари мир от 70 години и това е голям успех ... От 12 членове до 29, а до края на годината и 30-та, НАТО продължава да играе ключова роля за мира и стабилността на Европа.

Междувременно генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг заминава днес за Вашингтон за разговор с американския президент Доналд Тръмп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Време ли е за смяна на зимните гуми?
Време ли е за смяна на зимните гуми?
Училищни автобуси в София - възможна идея ли е?
Училищни автобуси в София - възможна идея ли е?