НОВИНИ

Най-големият круизен кораб "Хармония на моретата" бе доставен на собствениците

Най-големият в света круизен кораб "Хармония на моретата" (Harmony of the seas) днес бе предаден на собственика си Роял карибиън крузис (Royal Caribbean Cruises Ltd - RCCL) от корабостроителницата Ес Те Икс Франс (STX France) в Сен-Назер (Франция), предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
16:33, 12.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
Още
големият круизен кораб хармония моретата доставен собствениците

Този мастодонт е 362 метра дълъг, 66 метра широк, съдържа 60 000 тона стомана, ще може да превозва до 6360 пътници и 2100 души екипаж.
"За нас това е изключителен ден и това е изключителен кораб (...). Той е не само най-големият, но и най-екологосъобразният", заяви на церемонията по доставката директорът на Ес Те Икс Лоран Кастен.
Строителството на плавателния съд, който е по дълъг от Айфеловата кула (312 метра) и десет пъти по тежък, обхваща от 23 септември 2013 година десет милиона работни часа на около 2500 работници на Ес Те Икс и подизпълнителите. "Хармония на моретата" изхвърля с 20 процента по-малко въглероден диоксид на пътник и на ден в сравнение с първите два подобни кораба от клас "Оазис".
Френската корабостроителница сключва договора за 1 милиард евро през декември 2012 година, след близо десет години без поръчка. Днешното събитие бележи завръщането й в някогашните славни години, отбелязва АФП.
Централата на американската компания собственик Роял карибиън крузис е в Маями, Флорида.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първокласници онлайн в час
Първокласници онлайн в час
Хотелите ще бъдат свързани с НАП и с МВР догодина
Хотелите ще бъдат свързани с НАП и с МВР догодина