ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Никога не слагайте шоколада в хладилник

bnt avatar logo от БГНЕС
A+ A-
Чете се за: 00:29 мин.
Още

Кулинарният експерт и критик по шоколад Лук Овън смята, че шоколадовите изделия никога не трябва да се слагат в хладилник.

никога слагайте шоколада хладилник

Според Овън, който е собственик на магазин за продажба на шоколад, казва, че този сладък ежедневен продукт сложен в хладилника "става груб и губи от вкусовите си качества". Той твърди, че шоколадът трябва да се пази на "хладно, сухо и тъмно място". Както ниските температури влияят на вкуса, така и високите "влияят на облика" на продукта. В такъв случай съветът е: сложете шоколада в метална кутия и след това в хладилник.

Преди консумацията е необходимо да се остави няколко минути на стайна температура. На това мнение са и експертите по качество на храната. Белинда Стюарт Мунлайт обясни, че когато шоколадът се изважда от хладилник, моментално кондензацията прави така, че захарта да изглежда като "бяла обвивка", а вкусът на шоколада - все едно ядем "вчерашни остатъци". Без съмнение шоколадът е най-вкусен, когато се консумира на стайна температура, а като идеални градуси се смятат 15-20.

Свързани статии:

Швейцария трябва да спре субсидирането на износа на шоколад преди края на 2018
Швейцария трябва да спре субсидирането на износа на шоколад преди края на 2018
Швейцария трябва да спре субсидирането на износа на един от...
Чете се за: 00:11 мин.
В Перу направиха най-големия шоколад в света (ВИДЕО)
В Перу направиха най-големия шоколад в света (ВИДЕО)
Перуански сладкари направиха най-големия шоколад в света. Той...
Чете се за: 00:10 мин.

ТОП 24

Най-четени

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?