НОВИНИ

Николас Мадуро отхвърли ултиматума за предсрочни избори

Президентът на Венецуела Николас Мадуро отхвърли ултиматума на европейските страни за организирането на нови президентски избори. Мадуро намекна в телевизионно интервю, че е възможно да се стигне до гражданска война.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:34, 04.02.2019 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
По света

„Не приемаме ултиматуми от никого“ - това заяви Николас Мадуро в интервю за испанската телевизия "Ла Секста", часове преди да изтече срокът, даден от няколко европейски държави за свикването на предсрочни президентски избори.

След изтичането му, те обявиха, че ще признаят за президент опозиционния лидер Хуан Гуайдо, председател на парламента.

Николас Мадуро, президент на Венецуела: Не приемаме ултиматуми. Това е все едно аз да кажа на Европейския съюз - давам ви седем дни, за да признаете Република Каталуния и ако не го направите, ще предприемем мерки. Международната политика не може да се базира на ултиматуми.
;

Възможно ли е да се стигне до гражданска война във Венецуела? За това намеква Мадуро в същото телевизионно интервю.

Николас Мадуро, президент на Венецуела: Никой не може да каже със сигурност какъв е рискът от подобен сценарий. Всичко зависи от степента на лудост и агресивност на северните империалисти и техните западни съюзници. Не зависи от нас, ние просто живеем в нашата страна и искаме да не се месят във вътрешните ни работи. Подготвяме се да защитим страната си.

Николас Мадуро подкрепя контактната група за решаване на кризата във Венецуела, която ще има заседание на 7 февруари в Монтевидео. В него ще участват представители на осем страни от ЕС и четири латиноамерикански държави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студът в САЩ попречи и на риболова
Студът в САЩ попречи и на риболова
САЩ разполагат още 3750 войници по границата с Мексико
САЩ разполагат още 3750 войници по границата с Мексико