Нинова: Изтеглянето на държавата от важни за сигурността сектори е голяма грешка

„Тук сме в Брегово, най-напред да помогнем на хората, да знаят, че не са изоставени. Доставихме минерална вода, ще дарим пари на пострадалите семейства. След това, заедно с кмета и общинските съветници, ще разговаряме как да помогнем да се реши проблемът с наводненията дългосрочно, защото това не се случва за първи път. Ще настояваме и в парламента, и пред правителството държавата да си поеме ролята, а не да прехвърля всичко на кметовете, които нямат средства да поддържат речните корита и язовирите.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Брегово, на дигата на р. Тимок, съобщиха от БСП.

от БГНЕС
13:55, 13.03.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
нинова изтеглянето държавата важни сигурността сектори голяма грешка

Тя припомни, че преди три години левицата е предлагала единен държавен орган да поеме управлението и контрола.

„Не ни чуха. Тази инфраструктура е стратегическа за националната сигурност и сигурността на населението. Както в енергийната система, така и тук, ролята на държавата е ключова. Изтеглянето на държавата от важни за сигурността сектори, което направиха правителствата на Борисов, е голяма грешка”, категорична бе Нинова.

Тя обясни, че последното такова е решението за частната охранителна дейност. „Колко аргументи им дадохме в парламента да не го правят - пак не чуха. Но най-силният аргумент е животът тук по селата в Северозапада. Почти няма необирана къща. Беднотия е. И ти да караш тези хора да си плащат за частна охрана е тежка абдикация на държавата от основните й функции. Ето затова не изпълниха предизборното си обещание във всяко село да има полицай - за да си плащат хората. Рушат държавността и е време да спрат с тази арогантност и самодостатъчност и да си отворят очите и ушите за разума и за аргументите на опозицията, а и не само на нея”, каза също лидерът на опозицията.

Заедно с председателя на БСП Корнелия Нинова в Брегово бяха и народни представители от левицата, членове на ИБ на партията, областният председател на БСП.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
И във Варна ще има Прогресивно училище
И във Варна ще има Прогресивно училище
Тази сряда В кадър: Цигулката е моят глас
Тази сряда "В кадър": "Цигулката е моят глас"