НОВИНИ

"Нощите на виртуалната реалност" в София

Стотици столичани използваха възможността да се докоснат до най-съвременните технологии по време на "Нощите на виртуалната реалност". Този нов свят дава възможност както за забавление, така и за преодоляване на някои емоционални проблеми.

bnt avatar logo
от Мария Сивкова
09:21, 05.08.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Необходими са ви само шлем, очила и контролери, които да държите в ръце. Сега вече може да пътувате до всяко кътче на земното кълбо и дори извън него. В състояние сте да подскачате и да се премятате, да побеждавате всевъзможни създания.

Виктория Викторова - софтуерен инженер: Може да се стреля по извънземни кораби, може да се застава на много високи скали, да се стреля с лък.

Васил Георгиев - посетител: Абсолютно се потопяваш в света, опъваш лъка все едно е истински. Не разбираш къде си, струва ти се, че си на високо.

Виртуалната реалност е и един от начините да изпиташ емоции като в увеселителен парк или сякаш скачаш с бънджи без да поставяш на изпитание вестибуларния си апарат.

- Ако имат някакъв страх това е начина да го превъзмогнат или да видят колко е задълбочен, но като цяло да заповядат, за да видят какво е адреналин в контролирана, безопасна среда.

Виртуалната реалност отдавна вече не е само пространство за забавление.

- За много хора е екстремно говореното пред публика и в България вече има доста психолози, които използват виртуалната реалност, за да помагат на хората да преодоляват фобиите си и най - големите си страхове. Тук в една от зоните показваме и такъв тип преживявания и за много хора това е доста напрягащо.

Виртуалната реалност намира все по-голямо приложение в сферата на медицината, образованието, военното дело, маркетинга и космическите технологии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жертви и ранени при експлозия в затвор във Венецуела
Жертви и ранени при експлозия в затвор във Венецуела
Как здравната реформа у нас може да бъде успешна, според проф. Александър Чирков
Как здравната реформа у нас може да бъде успешна, според проф. Александър Чирков