НОВИНИ

Втори ден протест на мотористи пред турското посолство в София

Втори ден протест на мотористи в София. Тази сутрин те отново се събраха пред турското посолство, за да покажат недоволството си, че турският гражданин Фарук Бекташ, който прегази и уби на място семейство мотористи, е изчезнал.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
08:41, 05.08.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Инцидентът стана на 24 юли край Драгоман. Няколко дни по-късно Софийският окръжен съд реши да остави под домашен арест Бекташ. Пред съда защитата на турския гражданин, който живее в Германия, представи договор за жилище в кв. „Враждебна", сключен на 27 юли. Договорът натежа в полза на домашния арест.

Ето какво казаха част от протестиращите пред камерата на БНТ:

Александър Балтански: "Плановете са да продължим да защитаваме правото си на живот, от една страна, и да демонстрираме несъгласието си с тоталната липса на правосъдие, защото се оказа, че Темида в България е ослепена, не е просто сляпа."
Венцислав Стефанов: "Ние няколко дни чакаме адекватни отговори, адекватни решения, адекватни действия не само от нашето българско законодателство, но и от страна на турските дипломати."
Сергей Ценков: "За нас той можеше да се укрие и той се укри от нашите власти и по този начин възпрепятства нормален и справедлив процес срещу него."

Вижте още в прякото включване на Благой Цицелков пред турското посолство в София!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Италиански сенатор беше арестуван по подозрение във връзки с мафията
​Италиански сенатор беше арестуван по подозрение във връзки с мафията
Зеленогорски: Възможно е десноцентристки кандидат-президент да спечели изборите
Зеленогорски: Възможно е десноцентристки кандидат-президент да спечели изборите