"Нощта на театрите": Представления, изложби и срещи с любими актьори

150 събития в 16 града ни очакват в "Нощта на театрите". Представления, изложби и срещи с любимите актьори са част от инициативата. С най-голям интерес обаче публиката очаква обиколката в театралните потайности. Повече от 600 души ще се включат в разходката зад кулисите на Народния театър.

Айше Сали
от Айше Сали
09:50, 17.11.2018 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
Още
Стоян Пепеланов, актьор: За мен театърът, освен че е професия, той е и съдба.
Ева Данаилова, актриса: За мен театърът е отговорност.

Той ще излезе на сцената за моноспектакъл в памет на незабравимия Велко Кънев. Тя за първи път ще покаже на публиката тайните зад завесата.

Ева Данаилова, актриса: С костюмографите, с хората, които работят над образа ти. Целият този път, който изминаваш, самите стъпките по коридора, по който вървиш са част от образа ти.

Непознати истории, ателие за грим и възможност да се почувстваме за малко като актьори са сред изненадите. А най-важната задача на трупата - почитателите да застанат "очи в очи с театъра".

Ева Данаилова, актриса: Нали казват, че в очите се крие душата. И наистина Народният театър притежава голяма душа и дух. И всъщност разхождайки се по коридорите можеш да усетиш много от това, което се е случвало и преди.

"Нощта на театрите" се пренася и в дигиталното пространство. В 6-часово онлайн студио всеки може да зададе въпрос на посланиците на инициативата. Така публиката и героите ще търсят общ език. Стоян Пепеланов пък ще се опита да го намери в ролята на "Даскал" неделя вечер.

Стоян Пепеланов, актьор: Разговаряйки, задавайки въпроси на учениците, той задава и въпроси на публиката. И разбира се, непрекъснато им казва: не, не желая да ми отговорите. Но ако ви се постави този въпрос, вие какво мислите?

И в края на разходката всеки ще получи ваучер. За да може още веднъж да усети магията на театралното приключение.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В Денят започва с Георги Любенов: Реакциите след оставката на Валери Симеонов
В "Денят започва с Георги Любенов": Реакциите след оставката на Валери Симеонов
Протестът на майките продължава, докато не бъде гласувана оставката на Симеонов
Протестът на майките продължава, докато не бъде гласувана оставката на Симеонов