НОВИНИ

Нощувките в Пловдив са се увеличили с 10% в сравнение с миналата година

Повече туристи са посетили Пловдив от началото на годината, нощувките са се увеличили с над 10% в сравнение с миналата година. Данните изнесе министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на 10-о юбилейно издание на Международната среща на туроператорите в Пловдив.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
20:33, 22.11.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Близо 500 събития са подготвили домакините на Европейската столица на културата през 2019 г. Откриващото събитие е на 12-и януари в центъра на Пловдив и в него ще вземат участие стотици пловдивчани. Фестивали, концерти и различни спектакли, изложби и инсталации се очаква да привлекат в града туристи от цял свят.

Николина Ангелкова - министър на туризма: Това, което ние правим и на база на споразумението което имаме с община Пловдив и фондация Пловдив 2019 е максимално да подпомогнем усилията свързани с популяризиране на града и на културно историческото ни наследство и на инициативите. Успяхме да направим големи инициативи с големите паневропейски телевизии ще продължим да разчитаме и на вас българските медии за насърчаване на туризма вътре в страната.
Петър Петров - представител на туроператорска организация: Фактът е, че сезонът, който в Пловдив приключваше края на септември сега все още продължава. Градът е пълен с туристи, което говори добре 2.08 Сега коментирахме за едно събитие, като Дефиле на младото вино, което събира много хора.
;

Някои от чуждите туроператори, участващи на Международната конференция в Пловдив днес, поставиха въпроса с транспортните връзки.

Гот Файгер - туроператор от Германия: Голям проблем е липсата на директни полети до Пловдив, освен връзката с Франкфурт. Трябва да се лети първо до София, а след това до тук с автобус или влак, което не е много удобно.

През последните три години темпът на увеличение на чуждите туристи е възходящ. За първите 9 месеца над 830 хиляди чужденци са разгледали Пловдив, реализирани са и нощувки за близо 40 млн лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори сме по най-ниска продължителност на живота в ЕС
Втори сме по най-ниска продължителност на живота в ЕС
Няма голям интерес към приемната за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“
Няма голям интерес към приемната за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“