НОВИНИ

Нова бежанска грози Турция, Гърция и Македония заради офанзивата в Алепо

Напливът от сирийски бежанци към турската граница се усилва. Хиляди цивилни търсят спасение от боевете, които се водят в района на град Алепо. Нова вълна от бежанци се очаква и в неутралната зона между Гърция и Македония през следващите часове.

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
18:21, 06.02.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света
нова бежанска грози турция гърция македония заради офанзивата алепо

Около 35 000 сирийски бежанци пристигнаха през последните две денонощия на турската траница близо до град Килис. Хората са настанявани в палаткови лагери от сирийската страна на границата. Валията на окръга заяви, че властите очакват поне още 70 хиляди души, ако армията на Башар Асад продължи да напредва в зоната на Алепо с подкрепата на руски въздушни удари.

Нови бежанци прииждат и към неутралната зона между Гърция и Македония. В лагера за временно настаняване на пункта Идомени чакат 1 900 души. Други 3 400 стоят на бензиностанцията в района, след като са били докарани с 69 автобуса. Полицейски източници смятат, че с приключване на стачката на гръцките моряци, корабите от островите ще превозят още бежанци и това ще доведе до нова вълна от мигранти край Идомени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Соларни дръвчета в Бургас
Соларни дръвчета в Бургас
Жители на Берковица защитиха болницата си
Жители на Берковица защитиха болницата си