НОВИНИ

Няма пострадали български граждани при влаковата катастрофа в Турция

24 вече са жертвите на влаковата катастрофа в Турция, а ранените са близо 340. По данни на местните медии рано тази сутрин спасителната акция е приключила. Всички нуждаещи се са получили медицинска помощ. Пред БНТ генералният консул на България в Одрин Васил Вълчев заяви, че няма пострадали български граждани, но уточни, че се проверява дали сред пострадалите няма хора с двойно гражданство.

bnt avatar logo
от Екип на „По света и у нас“
11:45, 09.07.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Предстои излезлите от релсите пет вагона да бъдат вдигнати. Свличане на почвата е най-вероятната причина за жп катастрофата край турския град Чорлу, смятат от турското транспортно министерство. Междувременно беше наложена забрана на медиите да излъчват информации за катастрофата.

Пътническият влак, движещ се от Капъкуле за Истанбул, дерайлира в района на Чорлу.

Според консула ни в Одрин вече е установена самоличността на всички пострадали. Министър-председателят Бойко Борисов е изпратил съболезнователна телеграма до президента на Турция Реджеп Ердоган по повод влаковата катастрофа.

Васил Вълчев - генерален консул на България в Одрин: Към момента потвърждаваме абсолютно, че няма пострадали български граждани. И също опитваме се да изясним дали някой от ранените дали не са и двойни граждани, тъй като част от хората тук са двойни граждани - и турски и български. Към момента също не разполагаме с подобна информация. Но продължаваме това да го уточняваме, защото хората са установени първо по турските си документи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Захариева замина за ежегодната среща за Западните Балкани в Лондон
Министър Захариева замина за ежегодната среща за Западните Балкани в Лондон
Румен Радев връчи на посланика на Кипър орден Мадарски конник - първа степен
Румен Радев връчи на посланика на Кипър орден "Мадарски конник" - първа степен