НОВИНИ

Обвиниха бивш кредитен експерт за измама и присвояване на пари в Чирпан

Районна прокуратура-Чирпан внесе обвинителен акт срещу 53-годишна жена за измама, извършена в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага чрез възбуждане и поддържане у други лица на заблуждение, като с това им е причинена имотна вреда, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив.

bnt avatar logo
от БТА
11:50, 01.07.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
обвиниха бивш кредитен експерт измама присвояване пари чирпан

Жената е предадена на съд за това, че в периода от 22 април 2013 г. до 31 декември 2013 г. в Чирпан, обл. Ст. Загора, в качеството си на длъжностно лице - "кредитен експерт" на лицензирано дружество за отпускане на кредити, е въвела в заблуждение осем лица, като им причинила имотна вреда в общ размер на 7 287 лева.
Обвиняемата работела в офис на дружество в Чирпан. Според обвинителния акт обвиняемата, в споменатите по-горе случаи, след сключване на договори за кредит с клиентите, им обяснявала, че ако внесат предварително част от дължимата сума, ще се намали лихвата по заема. Пострадалите внасяли предварително определена сума, за което обвиняемата не издавала документ, погасявала част от заема, а останалите пари вземала за себе си.
След като клиентите започнали да получават обаждания от централата на кредитната институция, че имат закъснели или непогасени вноски, подали сигнал в полицията. Разпитана в хода на досъдебното производство, обвиняемата се е признала за виновна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промяна в цените на тока, парното и газа и увеличение на пенсиите от 1 юли
Промяна в цените на тока, парното и газа и увеличение на пенсиите от 1 юли
Британците, които поискаха да излязат от ЕС
Британците, които поискаха да излязат от ЕС