НОВИНИ

Одобрението за ЕС се е увеличило въпреки кризата, сочи проучване

Одобрението за Европейския съюз сред гражданите му се е увеличило леко през последната година въпреки кризисната атмосфера. Това сочи проучване на общественото мнение, публикувано днес от представителството на ЕС в Берлин, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
16:20, 02.03.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
одобрението увеличило въпреки кризата сочи проучване

Според допитването 35 на сто от гражданите на Европейския съюз оценяват положително 28-членния блок, което е с един процент повече от май миналата година. ЕС е особено популярен сред младежите - 42 на сто от хората под 25 години го възприемат положително.

Хората с негативно мнение за Европейския съюз, чиито страни членки скоро ще намалеят на 27, след като Великобритания го напусне, е 25 на сто - спад от 2 процента.

38 на сто от анкетираните не са изразили мнение.

В Германия се забелязва значително увеличаване на подкрепата за Европейския съюз. 37 процента от германците, или с 8-процентни пункта повече от миналата година, са изразили положително мнение. Около 21 на сто, с 8 процентни пункта по-малко, имат отрицателно отношение.

Проучването показва силна подкрепа за общата политика на Европейския съюз в областта на отбраната и сигурността. Тя има поддръжка от 75 процента в целия ЕС и 85 на сто в Германия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празнуваме 3 март с жива карта на България
Празнуваме 3 март с жива карта на България
Земетресение с магнитуд 5,5 в Югоизточна Турция, има ранени
Земетресение с магнитуд 5,5 в Югоизточна Турция, има ранени