НОВИНИ

Опасно дърво в центъра на Варна

Във Варна продължава рязането на клони и цели дървета – защото са болни или пречат на движението. Критериите за избор често предизвикват недоволството на варненци, тъй като се премахват и здрави дървета. В същото време дървета, оценени като здрави при сечта, се оказват кухи и опасни. Сигнал за такъв случай подадоха живеещите на варненската улица „Русе“.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Светлана Ганчева
19:56, 14.11.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Живеещите в една от новите кооперации на улица „Русе“ са притеснени, че опасното дърво ще падне при първата буря. При санитарната сеч проблемът или не е съществува, или не е бил забелязан.

Русанка Тодорова:
„Сигурно от половин година, но не беше чак така. Те изрязаха отгоре клоните, имаше изсъхнали – изрязаха ги и дотам беше. Сега се обаждаме, защото го видяхме, че вече е съвсем заминало.“

След сигнала им до телефон 112 веднага пристигна аварийната група, която потвърди, че дървото трябва да бъде отсечено. По закон може да го направи обаче само специализирана фирма, ангажирана от Община Варна. Живеещите по улицата се надяват това да стане преди дървото да предизвика инцидент.

Русанка Тодорова:
„Целият блок е пълен. Коли има, пълен е долу паркингът с коли.“

Сигналът на живеещите и резултатът от огледа на аварийната група са предадени на Общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли дискриминация при приема на първокласници?
Има ли дискриминация при приема на първокласници?
Каква е разликата между българското и австрийското здравеопазване?
Каква е разликата между българското и австрийското здравеопазване?