НОВИНИ

Опасно студено време утре: Градусите ще паднат до минус 18

Опасно студено време във вторник, 8 януари. По данни на метеоролози, очаква се това да е най-студеният ден за седмицата. Градусите ще паднат до минус 18 под нулата. Само за четири области на Югоизточна България няма обявени предупреждения за времето. Навсякъде другаде е в сила предупреждение за потенциално опасно време с отрицателни температури през целия ден.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:08, 07.01.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
опасно студено време градусите паднат минус

Студът ще се усеща още повече, тъй като ще се изясни, очаква се денят да бъде слънчев. Сутрешните температури ще бъдат между минус 18 и минус 8 градуса – в Северна България между минус 16 и минус 8 градуса, в Западна – между минус 15 и минус 11 градуса, в Южна и Източна България около минус 7 градуса. Дневните температури ще се повишат до около минус 3 градуса в Западна и Северна България, в Източна до около 0 градуса. За София минималната температура ще бъде около минус 13 градуса, а максималната около минус 3 градуса.

В сряда се очаква да се заоблачи и на места да има слаби превалявания от сняг, което и слабо ще повиши температурите и ще бъдат – сутрешните между минус 10 и минус 7 градуса, а дневните от минус 2 до около 6-7 градуса над нулата за Източна България.

В четвъртък ще се затопли още и вече сутрешните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градуса, а дневните между 1 и 10 градуса над нулата. 10 се очаква да са градусите по Черноморието, където ще има и слаби валежи от дъжд.

От петък се очаква ново застудяване, температурите ще се понижат отново и максималните ще бъдат между 0 и 5 градуса.

В почивните дни ще бъде студено, не се очакват валежи. Сутрешните температури ще бъдат около минус 7-минус 2 градуса, а дневните между минус 1 и 5 градуса, за София максималната температура ще бъде около минус 1 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кевин Спейси се яви пред съда по обвинението за сексуално посегателство
Кевин Спейси се яви пред съда по обвинението за сексуално посегателство
Откриха италианския фестивал Ледената музика
Откриха италианския фестивал "Ледената музика"