САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

​Операция на британската полиция срещу робския труд

Британската полиция съобщи, че в резултат на едноседмична операция срещу "робството" на работното място са били спасени десетки жертви на този вид експлоатация и са били извършени няколко ареста, предаде Ройтерс.

от БТА
09:52, 24.05.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света
​операция британската полиция робския труд

В съвместно съобщение на Службата за контрол на сезонния труд и трудовите злоупотреби (GLAA) и на Националната агенция за борба с престъпността (NCA) се казва, че са били открити около 50 предполагаеми жертви, а 10 души са арестувани по подозрение в използване на робски труд.

По правителствени оценки в Обединеното кралство най-малко 13 000 души са жертва на модерното робство - използвани за принудителен труд, сексуална експлоатация или като домашни слуги. Според полицията броят им вероятно е по-голям и възлиза на десетки хиляди. Националната агенция за борба с престъпността е получила през 2017 г. 5145 сигнали за предполагаеми жертви на робски труд, повече от 2016 г., когато сигналите са били 3804.

Те са били свързани със злоупотреби в салони за красота, на строителни обекти, във фабрики, ферми и автомивки. Във Великобритания една трета от жертвите на модерното робство полагат принудителен труд. Това са предимно мъже от България, Чехия, Естония, Полша, Румъния и Словакия, каза Службата за контрол на сезонния труд и трудовите злоупотреби.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ангела Меркел в Пекин: Германия и Китай държат на ядреното споразумение с Иран
Ангела Меркел в Пекин: Германия и Китай държат на ядреното споразумение с Иран
Памет и съвременност на 24 май в Калофер
Памет и съвременност на 24 май в Калофер