НОВИНИ

Отличиха социални проекти, които дават граждански пример

За 12-ти път Фондация "Лале" отличи социални проекти, които дават граждански пример и променят средата, в която живеем. В тазгодишната церемония "Проект на годината" бяха връчени три равностойни отличия.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
22:31, 12.04.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
отличиха социални проекти дават граждански пример

Едното е за Фондация "Карин дом" за обучение на родители на деца с увреждания и специални потребности. С второто "Лале" е отличена Фондация "Светът на Мария", която предлага заетост на младежи с интелектуални затруднения. Центърът за приобщаващо образование взе третата награда за обучение на учители. Специална награда получи директорът на холандската фондация "Орание" - Роналд Ван дер хисен, който от години подпомага неправителствения сектор у нас.

Мария Петкова, директор на Фондация "Лале": "Тези хора правят нещата много тихо, много кротко - ден след ден, ден след ден - всеки ден ходят и правят нещо, за да помогнат на други хора. То не е героично, разбира се, но то е изключително важно, защото този тип подкрепа е единствената, която реално помага и води до промяна, до това хората да живеят по-добре, да са включени, да имат повече приятели. Затова и те трябва да бъдат не просто подкрепяни, но те имат нужда от признание, от това публично понякога да кажем - "Ние ви забелязваме, ние знаем какво правите!".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ и Русия ще работят за подобряване на отношенията
САЩ и Русия ще работят за подобряване на отношенията
САЩ призоваха Унгария да замрази закона, който засяга университета на Сорос
САЩ призоваха Унгария да замрази закона, който засяга университета на Сорос