НОВИНИ

Отнеха британското гражданство на още две жени, омъжени за джихадисти

Отнеха британското гражданство на още две жени, които в момента живеят в сирийски бежански лагери с децата си, съобщава Би Би Си. Новината идва на фона на съобщението за смъртта на 3-седмичния син на Шамима Бегум, която на 15-годишна възраст напусна Лондон, за да се присъедини към „Ислямска държава“, като британското й гражданство също беше отнето.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:10, 10.03.2019
Чете се за: 00:23 мин.
По света
отнеха британското гражданство две жени омъжени джихадисти

Двете млади жени с отнето гражданство са Рийма Икбал и сестра ѝ Зара – и двете от Източен Лондон. Британското министерство на вътрешните работи заяви, че решението на властите е взето въз основа на доказателства и след дълго обмисляне и отказа да коментира „индивидуални случаи“.

30-годишната Рийма и 28-годишната Зара в момента живеят в различни бежански лагери в Сирия. Двете жени имат пет момчета под 8-годишна възраст. Родителите на двете сестри са от Пакистан, но не е ясно дали имат двойно гражданство. Според в. „Сънди таймс“ двете сестри са заминали за Сирия през 2013 г., след което са се омъжили за бойци на „Ислямска държава“, които са отговорни за заснемането на убийствата на западни заложници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов изпрати съболезнованията си до премиера на Етиопия
Премиерът Борисов изпрати съболезнованията си до премиера на Етиопия
Историята на политическата фамилия Льо Пен
Историята на политическата фамилия Льо Пен