НОВИНИ

Папа Франциск призова за диалог и умереност след насилието в Ерусалим

Папа Франциск заяви, че е притеснен от новите прояви на насилие в Ерусалим и призова за диалог и умереност, за да се възстанови мира, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:24, 23.07.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
папа франциск призова диалог умереност насилието ерусалим

"Следя с трепет тежкото напрежение и насилие в Ерусалим през последните дни. Чувствам необходимост да отправя искрен призив за умереност и диалог", заяви папата пред богомолци, събрали се на площад "Свети Петър". Той призова за молитви с надеждата, че всички страни ще направят предложения за "мир и помирение".

В петък трима израелци бяха убити с хладно оръжие в еврейско селище на окупирания Западен бряг, часове след като трима палестинци загинаха при насилие, предизвикано от решението на Израел да инсталира детектори за метал на входовете към Палестинците са гневни заради турникетите и детекторите за метал, инсталирани на контролни пунктове при входовете към Храмовия хълм (Благородното светилище) в Стария град на Ерусалим - свещено за мюсюлмани и юдеи място.

Мярката за сигурност бе наложена, след като миналата седмица въоръжени палестинци убиха двама израелски полицаи, преди да бъдат ликвидирани, припомня Асошиейтед прес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шестима бойци на ПКК  са убити в турския окръг Сиирт
Шестима бойци на ПКК са убити в турския окръг Сиирт
Уилям и Кейт - британските посланици на чара
Уилям и Кейт - британските посланици на чара