НОВИНИ

Париж удължава извънредното положение до края на юли

Парижката гара Монпарнас стана арена на антитерористична операция по сценарий. За първи път в учението се включиха специалните сили на полицията , жандармерията и вътрешното министерство.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:50, 20.04.2016
Чете се за: 00:49 мин.
По света


Френските силови струкутри проведоха мащабно учение- първото по рода си в страната.

Парижката гара Монпарнас стана арена на антитерористична операция по сценарий. За първи път в учението се включиха специалните сили на полицията , жандармерията и вътрешното министерство. Участниците разиграха вземане на заложници във влак.

Учение на френската полиция

Затваряйте си устата и никой да не мърда! Ясно ли е ?

Ръцете на главата!

Учебният щурм продължи десет минути. Кризата приключи с ликвидирането на терористите и освобождаването на похитените.Главната цел на тренировката беше да се отработи взаимодействието между трите силови подразделения.Именно несъгласуваните действия забавиха полицейската намеса в превзетата от терористи зала Батаклан, миналата година.

Няма място във Франция, до което спецчастите да не могат да стигнат за 20 минути, похвали се вътрешният министър Бернар Казньов.

Париж взема още мерки за безопасността. Правителството смята да удължи извънредното положение, което изтича на 26 май заради европейското по футбол.

Манюел Валс, премиер на Франция: " Предвид такова значимо събитие като Евро 2016, което трябва да премине в сигурна и празнична обстановка, ние сме длъжни да осигурим безопасността. Извънредното положение не може да бъде постоянно, но предвид Евро 2016 и Тур дьо Франс трябва да обмислим удължаване на извънредното положение".

Близо седем милиона души се очакват на 10 френски стадиона, където ще се играят срещите от евро 2016, от 10 юни до 10 юли.Сред съоръженията е и Стад дьо Франс, нападнат от камикадзета на 13 ноември.




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилен интерес в Русе към „Гражданска отговорност”
Засилен интерес в Русе към „Гражданска отговорност”
Андерш Брайвик осъди Норвегия
Андерш Брайвик осъди Норвегия