НОВИНИ

Патриарх Неофит участва в първата архиерейска литургия на Врачанския митрополит

Българският патриарх Неофит участва молитвено в първата архиерейска литургия за третата неделя от Великия пост - Кръстопоклонна, отслужена от Врачанския митрополит Григорий в катедралния храм на Враца "Свети Дванадесет апостоли".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:25, 19.03.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
патриарх неофит участва първата архиерейска литургия врачанския митрополит

Миряни получиха благословия от патриарх Неофит още при неговото пристигане в църквата. Той бе посрещнат от областния управител на Враца Момчил Младенов, кмета на общината Калин Каменов и председателя на Общинския съвет Румен Антов. Светата литургия започна с изнасянето на Светия кръст от олтара от Врачанския митрополит Григорий.

В празничното богослужение участваха митрополитите Николай Пловдивски, Йоан Варненски, Серафим Неврокопски и Киприян Старозагорски. Той бе наместник на Врачанска митрополия след кончината на митрополит Калиник и до избирането на новия владика, който тържествено бе въдворен на 18 март. Главният секретар на Светия Синод Мелнишкият епископ Герасим и игуменът на Рилския манастир Адрианополският епископ Евлоги също участваха в архиерейската литургия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди молби за убежище в Гърция все още очакват отговор
Хиляди молби за убежище в Гърция все още очакват отговор
Юнкер: Връщане на смъртната присъда в Турция затваря вратата към ЕС
Юнкер: "Връщане на смъртната присъда в Турция затваря вратата към ЕС"